ingyen webstatisztika

Mit érdemes rólunk tudni?

Sárecz Iván “Józsi bácsi”, az örökös házigazda

Sárecz Iván "Józsi bácsi"A kérdező üzemmód általában valamilyen baleset vagy betegség esetén kapcsol be a legtöbb emberben. Ilyenkor jövünk rá, hogy sebezhetők vagyunk, rosszabb esetben ilyenkor szembesülünk saját halandóságunkkal. Az én esetemben ez közel 30 éves koromban történt, amikor egy trópusi dengue-láz elszenvedésekor, 1 hétnyi 40 fokos lázas állapotot követően a véreredményeimet nézve a kezelőorvos mindössze reményeit fejezte ki, hogy túl fogom élni a betegséget, de biztatni nem tudott. A baj talán nem volt olyan nagy, de velem soha nem történt még olyan, hogy ne azt mondta volna egy orvos: minden rendben lesz. Nem volt nehéz a jelenbe jönnöm a beszélgetésünk után és feltenni a kérdést:

Miért is születtem meg? Ki vagyok én?

Fájdalmas ébredésem másik állomása az édesanyám visszatérő daganatos betegsége volt. Látván az ő életvidám és céllal teli, ugyanakkor bizonyos szempontból nagyon is materiális nézőpontú életét a szenvedései tükrében, rendre felébresztette bennem a kérdező embert: Miért kell ennek megtörténnie? Mit akar ez tanítani neki és nekem? Mi is az, ami igazán fontos? (Az édesanyámat végül sajnos 2012 nyarán elveszítettem, de nagyon sokat tanított nekem ez a szomorú eset.)

A kérdésfeltevés jóllehet nem csak a spirituális úton indított el, hanem a matériák világában is irányt adott. Rájöttem, hogy nem szeretnék olyan dolgokkal foglalkozni, amivel a szívem és az elmém nem működik harmóniában. Akkor sem, ha ezzel a nehezebb utat választom, a halálos ágyamról visszanézve azt szeretném érezni: többé-kevésbé végig azt csináltam, amit igaznak hittem. Nem vertem át saját magamat és másokat sem. A materiális útkeresés (ami persze spiritualitás nélkül fabatkát sem ér) rengeteg sikerorientált személyiségfejlesztő és üzleti tanfolyamra, képzésre elvezetett, voltam alkalmazott, üzletkötő, cégvezető és cégtulajdonos is. Legfontosabb célom, hogy megszerzett ismereteimet és képességeimet az igazság szolgálatába tudjam állítani.

A Józsi bácsi Szabadegyetem létrehozása az egyik ilyen, örömteli projekt. Reményeim szerint nagyon sok értékes barátság és gyümölcsöző együttműködés szövődik majd eme kezdeményezés által.

Isten engem úgy segéljen.


Morfondírozó beszélgetőpartnerek

…hamarosan…