ingyen webstatisztika

Szellemi barangolás

2014-07-01 0 hozzászólás

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe az alábbi, 1990-ben készült filmet, melynek érdekessége, hogy olyan nagyon mély témákat jár körbe igen részletesen, amelyek az internet elterjedésével és az emberiség ébredezésével ma már a magukat tudatosnak gondolók, vagy legalábbis a tudatosság és éberséghez vezető úton járó emberek számára kérdésként létezők. Mint tudjuk, a fejlődés ott kezdődik, hogy megtanulunk kérdezni. 1990 óta több olyan dokumentumfilm készült már, amely hasonló kérdéseket boncolgat (pl. Mi a csudát tudunk a világról?), de ez a műalkotás a maga idejében (24 évvel ezelőtt!) fura módon “tűnt el” a Rambo, Terminator és Reszkessetek betörők c. valóban szórakoztató (a minőségi figyelmünket egyáltalán nem megkövetelő) filmek között, pedig a beszélgetésekben felmerülő kérdések és az azokra adott válaszok talán most még aktuálisabbak, mint a film készítésének idején.

A film címe: Mindwalk, magyarul Szellemi barangolás címen fordították, 1 óra 45 perc tömény elmélkedés az élet nagy kérdéseiről. A film (szerintem) nem egyszer megnézős.

Jó jelenlétet kívánok a megtekintéshez, akkor nézd meg, amikor nem vagy fáradt!

(A videó bizonyos mobileszközökön nem jelenik meg, mert a videómegosztó szolgáltató beillesztő kódja csak FLASH verzióban érhető el.)

Filed in: Film • Tags: , ,

A bejegyzés szerzője:

"Józsi bácsi" egészen pici gyerekként jött a világra. Művészembernek készült, de végül egy boldog senki lett belőle, aki folyamatosan meg akarja fejteni a létezés miértjét és ezért állandóan keres-kutat és keresi a tükröket, amelyekbe belenézhet. Van egy olyan érzése, hogy a világot túl sok propaganda és butítás veszi körül, s hogy valakik, valahol azt szeretnék, hogy a kisember soha nem fejtse meg a leglényegesebb összefüggéseket, s így megfelelő információ és rálátás nélkül mindig a rövidebbet kell húznia. "Józsi bácsi" úgy gondolja, hogy a tisztánlátásért érdemes fellépnie, ezért blogolásba kezd, benéz "a dolgok mögé". :) Részletes infó "Józsi bácsiról" itt olvasható.

Van véleményed? Ki vele!