ingyen webstatisztika

Nászút a világ körül (Videofelvétel)

2015-09-26 0 hozzászólás

Vannak, akik szerint világunk akár egy szobából is megismerhető, ha megfelelő könyvek birtokában vagyunk. Ha ezt a kijelentést Hermész Triszmegisztosz Tabula Smaragdina c. művében megfogalmazott bölcsességek tükrében vizsgáljuk meg, akkor igaz. Ugyanakkor az a személyes megélésem, hogy minél többet tapasztalunk fizikailag a földi létből, s minél jobban bejárjuk ezt az Univerzumban lebegő kék bolygót, annál nagyobb lehet a késztetésünk arra, hogy megértsük a különbözőségeink mögött rejlő azonosságainkat, amely ugyanahhoz a kérdéshez visz közelebb, amire a választ már egy szobában ülve is keresgéljük: Ki vagyok én és mi a csudát is keresek itt tulajdonképpen?

Zárug Zita és Harkányi Árpád hétköznapi emberek, akik a belső keresgélést egy komoly külső kalanddal spékelték meg. 2011. június 11-én elindultak a Hősök teréről, majd 1550 napon, 4 kontinensen és 46 országon át körbekerékpározták a Földet (fekvőkerékpárokon), és 2015. szeptember 6-án délután érkeztek vissza a kiindulópontra. Élményeiket folyamatosan publikálták a 360fok bringa c. weboldalon, amikor csak idejük engedte. Ha egy utazni vágyó ember inspirálódni vágyik, Zita és Árpi weblapja remek kiindulópont mind a történetek, mind az általuk közvetített értékrend tekintetében.

2015. szeptember 17-én Zita és Árpi a Józsi bácsi Szabadegyetem vendégei voltak, ahol élményeikről, s a 4 éves út tanulságairól beszélgettünk. (Spoiler: A beszélgetés végén Árpi egy excel táblát is megmutat a költségekről!) A teljes beszélgetés az alábbi videón látható:

Az ifjú világutazók 2015. őszén (és már 2016 elején is) sok-sok előadáson és beszélgetésen számolnak be a kalandjaikról, ha szeretnél velük találkozni személyesen is, kövesd a Facebook oldalukat, ahol rendszeresen publikálják a legújabb időpontokat és helyszíneket. Érdemes őket megismerni, mert annál nagyobb inspiráció kevés van, mint amikor egy hétköznapi világutazó ott ül veled szemben és azt mondja, hogy a világutazás nem csak, hogy örömteli és lehetséges, hanem egyáltalán nem bonyolult.

Szívből kivánunk mindenkinek jó utat, aki a világ felfedezésére indul! 🙂

A bejegyzés szerzője:

"Józsi bácsi" egészen pici gyerekként jött a világra. Művészembernek készült, de végül egy boldog senki lett belőle, aki folyamatosan meg akarja fejteni a létezés miértjét és ezért állandóan keres-kutat és keresi a tükröket, amelyekbe belenézhet. Van egy olyan érzése, hogy a világot túl sok propaganda és butítás veszi körül, s hogy valakik, valahol azt szeretnék, hogy a kisember soha nem fejtse meg a leglényegesebb összefüggéseket, s így megfelelő információ és rálátás nélkül mindig a rövidebbet kell húznia. "Józsi bácsi" úgy gondolja, hogy a tisztánlátásért érdemes fellépnie, ezért blogolásba kezd, benéz "a dolgok mögé". :) Részletes infó "Józsi bácsiról" itt olvasható.

Van véleményed? Ki vele!