ingyen webstatisztika

Becsületes játék Tft. (Teljes felelősségűek társasága)

2015-02-05 2 hozzászólás

A legutóbbi morfondírozó estén arról beszélgettünk a belső megéléseink témája kapcsán, hogy a magyar nyelvbe bele vannak programozva a lelkünk állapotának teremtő szándékai. (A rendezvényről készült videofelvételt valamikor majd közzé fogom tenni!) Vannak hiányállapotaink (pl. borzalom, fájdalom, vigadalom), amelyekben (tudattalanul!) folyamatosan mások (=a külvilág) energiájára van szükségünk ahhoz, hogy életet ne szenvedésként éljük meg, és vannak ún. többlet állapotaink, amelyekben való “megmártózáskor” (vagy megfelelő tudatossággal rendszeres “fürdőzéskor” 🙂 ) a bennünk lévő kapcsolódás – az a bizonyos SZER elem – bőséges, túláradó, s ezekben a lelkiállapotokban pusztán a létezésünk által a külvilág rezgése megváltozik körülöttünk és az a változás leszünk, amit látni és tapasztalni szeretnénk. (Biztos Te is találkoztál már olyan emberrel, akinek a lényéből árad a szeretet, s aki mellett “csak úgy, megmagyarázhatatlanul” jó ott lenni. Na, ő egy ilyen többlet állapotban rezgő ember.)

Egy EGÉSZséges világban az egymásra “utaltság” és örömteli együttműködés nem egy kiérdemelt kegy és szükségszerűség, hanem az automatikus következménye annak, hogy az emberTÁRSak – kvázi tudattalanul és észrevétlenül – egymásnak ADnak túláradó önmagukból, bizALOMmal. Ilyen az igazi TÁRS-AD-ALOM.

2015. február 19-én a Józsi bácsi Szabadegyetem következő rendezvényére egy józan paraszti ésszel gondolkodó igazi lélektársat, a 4D Zóna (Szabadegyetem) megálmodóját és megvalósítóját, Puszta Csabát hívtam meg beszélgetni, aki évek óta egy olyan tudatos közösséget épít, amelyben a folyamatosan többlet állapotban lévő, vagy minimum erre a szintre “törekvő”, önmagukkal és a környezetükkel – ahogy ő hívja – hiteles kapcsolatban lévő emberek ténylegesen EGYÜTTműködnek, mindezt pedig egy saját magukkal “megkötött” ún. becsületes játék szerződés alapján. Hogy ez pontosan mit is jelent és a gyakorlatban hogyan is alkalmazható, ki fog derülni az este folyamán.

Puszta Csaba

Az ember TÁRSas lény. Persze egyedül is el lehet lenni, de valljuk be, az nagyon unalmas egy idő után. Ezért akár iskolában vagy munkahelyen, akár családi, baráti vagy üzleti körökben vagyunk egymással és egymásért, érdemes tisztában lenni az emberi közösségek igaz és harmonikus működésének alapjaival. Puszta Csaba több, mint egy évtizednyi személyes tapasztalattal rendelkezik ezen a téren – eredetileg egyébként pedagógus, dolgozott tanárként, szervezetfejlesztőként – s az általa összerakott rendSZER működik és példaértékű.

A beszélgetés minden tudatos (lét felé igyekvő) lélek számára komoly értéket fog adni, különösen pedig olyanoknak ajánlom (hogy jöjjenek el!), akik egy adott szervezetben vezetők, tanárok vagy bármilyen közösségek irányításában részt vállaló feladatuk van a hétköznapokban, mert Csaba egy kiapadhatatlan információ forrás abban a tekintetben, hogy önmagunk és életünk valódi céljainak RENDbetételével miként jutunk el az örömben megélt együttműködő KÖZÖSségekhez.

Kedvcsinálóként egy rövid beszélgetés Csabával a bennünk rejlő zongoristáról:

Várlak nagy szeretettel 2015 február 19-én, csütörtökön 18:00 órai kezdettel a MagNet Közösségi Ház belső udvarában. (Ha értékesnek hangzik ez a rendezvény így első blikkre, küldd tovább barátaidnak, ismerőseidnek ezt a meghívót! Köszönjük!)

Az eseményre való jelentkezés nem lehetséges, mert a rendezvény már lezajlott.

A bejegyzés szerzője:

"Józsi bácsi" egészen pici gyerekként jött a világra. Művészembernek készült, de végül egy boldog senki lett belőle, aki folyamatosan meg akarja fejteni a létezés miértjét és ezért állandóan keres-kutat és keresi a tükröket, amelyekbe belenézhet. Van egy olyan érzése, hogy a világot túl sok propaganda és butítás veszi körül, s hogy valakik, valahol azt szeretnék, hogy a kisember soha nem fejtse meg a leglényegesebb összefüggéseket, s így megfelelő információ és rálátás nélkül mindig a rövidebbet kell húznia. "Józsi bácsi" úgy gondolja, hogy a tisztánlátásért érdemes fellépnie, ezért blogolásba kezd, benéz "a dolgok mögé". :) Részletes infó "Józsi bácsiról" itt olvasható.

Hozzászólás (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sélley Sándor szerint:

    Tetszik a téma, de sajnos nem érek már rá, ha kaphatok értesítést korábban szerintem egyszer el fogok menni, mint gyógymasszőrt, aki igyekszik holisztikus megközelítésben végezni a munkáját, érdekel a téma !

    Köszönöm, Sándor

  2. Sándor szerint:

    Hogyan alakult ki a Korlátolt Felelősségű Társaság = Kft?

Van véleményed? Ki vele!