ingyen webstatisztika

Feltártam a múltamat, meggyógyulhatok?

2015-03-06 0 hozzászólás

A 2015. március 19-én megrendezésre kerülő morfondírozó est alkalmával a Józsi bácsi Szabadegyetemen azt a kérdést igyekszünk körbejárni, hogy a velünk történő eseményekre adott tudatos válaszreakciók (vagy azok meglétének hiánya) vezethetnek-e olyan (sok esetben krónikus) betegségekhez, amelyektől az emberiség szabadulni szeretne (mégsem nyerésre állunk)? Vajon a cukorbetegség, a rák, a szív és érrendszeri betegségek, vagy a csontritkulás (és megannyi szenvedéssel és halállal végződő kórság) “véletlenszerűen” megjelenő genetikai gikszerek vagy a rendszertelen és hiányos táplálkozás és stresszes életmód következménye, vagy azok valami sejt szinten bennünk zajló személyes kirakójáték (átmeneti) “zsákutcái”, amelyeknek az lenne a szerepe, hogy a tudatossá tételük által megfejtsük és megoldjuk őket?

Erre a kérdésre az akadémikus orvostudomány és a természetgyógyászat egyaránt keresgéli a válaszokat. A mi vizsgálódásunk alapja jelen esetben a Recall Healing (“emlékgyógyítás”) módszere lesz, mert úgy gondoljuk, hogy ez egy forradalmi nézőpont a betegségek és elváltozások okainak megértését illetően.

Mit állít a Recall Healing?

Pl. azt, hogy a szellemi, lelki és testi egészségünk megalapozása fogantatásunk előtt 9 hónappal indul és az első életévünk betöltéséig tart. Édesanyánk velünk való várandósságának 9 hónapja alatt megélt érzelmi konfliktusok (pl. szenvedést él át az anyukánk, mert az életében valami egészen – megrázó módon – másként történt, mint ahogyan azt elképzelte) életünk első 9 évét közvetlenül befolyásolják. Látszólag teljesen véletlenszerűen megjelenő viselkedésformák egy adott életkorban az édesanyám áldott állapotának ugyanazon hónapjával csenghetnek össze. (Vagyis pl. a 3 éves korunkban bekövetkező elváltozások, viselkedésformák oka az anyánk 3 hónapos várandós időszakában megélt élethelyzete által megérthető és orvosolható.) Az ugyanolyan születésszámú nagymamám (pl. 2. gyermek volt ő is, mint én) kibogozatlan lelki viharainak hatása az én életemben is feltűnik. Ő lehet, hogy abba halt bele, hogy nem bogozta ki, s ha én élni szeretnék most nekem kell kibogoznom (=tudatos szintre hoznom) az ő érzelmi háborúinak az okát. A képlet viszonylag egyszerű, mégis összetett.

Lehetséges-e az, hogy a betegségeink mögött ilyen okok állnak?

A modern, túlnyomórészt materialista alapokon nyugvó akadémikus orvostudomány a fenti állításokat enyhén szólva sületlenségnek tartja. Az ember egy biokémiai gépezet, amelynek ha működését az alkotóelemek és azok kölcsönhatásainak legapróbb szintjén vizsgáljuk, a betegségek nagy része látszólag érthetővé válik és az egészség a tudománytalannak vélt hit nélkül megteremthető. (Aki pedig ennek ellenkezőjét állítja, azt “le kéne csukni”. Bizony, ilyen szakértői vélemények is vannak.)

Van-e mégis közös nevező?

Szerencsére van. S ahhoz, hogy ezt a közös nevezőt szemügyre vehessük, olyan vendégeket hívtam meg beszélgetőtársnak erre az estére, akik hosszú évekig kizárólag az akadémikus (nyugati) orvostudomány elfogadott és etalonnak tekintett módszereivel kezelték és gyógyították a pácienseiket, aztán elkezdtek a holisztikus (=szellem, lélek, test egységét tiszteletben tartó) szemlélettel is megismerkedni és rájöttek, hogy a kettő csodálatosan kiegészíti egymást.

Vendégeim Dr. Gelléri Julianna (már hosszú ideje homeopata) orvos, Dr. Herczeg Andrea (továbbra is patikában munkálkodó holisztikus szemléletű) gyógyszerész és Vajai Márta, a Recall Healing-et oktató kanadai Gilbert Renaud kurzusainak magyarországi szervezője, egyébként GNM szakértő és konzulens lesznek, akikkel többnyire megtörtént esetekről és a betegségek, elváltozások megfejtéseiből fakadó felismerésekről fogunk beszélgetni, mindezt pedig egy olyan egyszerű és közérthető nyelven, amely azok számára is közelebb fogja hozni a Recall Healing-et, akik még soha nem találkoztak vele.

Íme egy kis ízelítő a doktornők betegségekhez való hozzáállásából:

Hisszük, hogy az esettörténetek sikeres feltárásai és a “sztorizgatások” a legközvetlenebb módjai annak, hogy ezt a komplex, gyógyulásban segítő feltáró módszert a nagyközönséggel megismertessük. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy amit érzünk, s amin lelki szinten “rugózunk”, az VAN, és akár szeretnénk akár nem, hatással van arra, hogy milyen lelki és egészségi állapotban fogjuk az életünket megélni.

Fontos megjegyzés: A Recall Healing egy rendkívül komplex eszköztár, mely neves kutató orvosok, pszichológusok, pszichiáterek, genetikusok és természetgyógyászok munkáiban található összefüggések feltérképezéséből született Gilbert Renaud állhatatos tevékenysége által, mindemellett az ember személyiségjegyeinek a legmélyebb vizsgálata (pl. az enneagram segítségével) a betegségek kialakulásában és a gyógyulás folyamatának a megértésében további támpontokat nyújthat. Személyes tapasztalatom az mindazonáltal, hogy a Recall Healing az EGÉSZ(ség) állapotának a megközelítését olyan “nyelven” teszi meg, amely a legszélesebb tömegek számára is közelebb hozza a betegségek elkerülésének / vagy a helyreállítás megkönnyítésének a lehetőségét.

Várunk szeretettel 2015. március 19-én csütörtökön, 18:00 órai kezdettel a MagNet Közösségi Ház belső udvarában! (Ha értékesnek találod ezt a rendezvényt, küldd el ismerőseidnek, szeretetteidnek! Köszönjük!)

Az eseményre való jelentkezés nem lehetséges, mert a rendezvény már lezajlott.

A bejegyzés szerzője:

"Józsi bácsi" egészen pici gyerekként jött a világra. Művészembernek készült, de végül egy boldog senki lett belőle, aki folyamatosan meg akarja fejteni a létezés miértjét és ezért állandóan keres-kutat és keresi a tükröket, amelyekbe belenézhet. Van egy olyan érzése, hogy a világot túl sok propaganda és butítás veszi körül, s hogy valakik, valahol azt szeretnék, hogy a kisember soha nem fejtse meg a leglényegesebb összefüggéseket, s így megfelelő információ és rálátás nélkül mindig a rövidebbet kell húznia. "Józsi bácsi" úgy gondolja, hogy a tisztánlátásért érdemes fellépnie, ezért blogolásba kezd, benéz "a dolgok mögé". :) Részletes infó "Józsi bácsiról" itt olvasható.

Van véleményed? Ki vele!