ingyen webstatisztika

Hogyan legyünk egyre jobban (és jobban) rajta a SZERen?

2015-01-14 2 hozzászólás

José Silva és Dr. Domján László munkájának köszönhetően Magyarországon is egyre több ember van, aki az agykontroll technika által tisztába került már azzal, hogy a külvilág a belső világunk kivetülése. Valójában nem azt hisszük, amit látunk, hanem azt látjuk (és tapasztaljuk), amit hiszünk. (Örömben élő emberek a világot csodaként élik meg anyagi helyzettől függetlenül, a fájdalomra fókuszálók pedig akár még anyagi gazdagságban is szenvednek.) Mi alapozza meg azonban azt, amit hiszünk? Ha gyarkan meditálunk (“lemegyünk alfába”) a vágyott állapot elérése céljából és teljesen tiszta mentális képet hozunk létre arról, amit szeretnénk megtapasztalni, az elegendő a hirendszerünk megváltoztatásához? Ha híres tanítók, mentorok, avatárok, szellemi és vallási vezetők útmutatásait pontosan követjük, megláthatjuk-e az életet abból a nézőpontból, amit ők már megtapasztaltak és tovább akarnak adni?

Ezekre a kérdésekre több féle válasz lehetséges, véleményem szerint azonban egyik esetben sem szabad azt a tényezőt figyelmen kívül hagyni, hogy a befogadó (a tanítást, módszert elfogadó) ember hogyan kommunikál önmagával arról, amit olvas, lát, hall, érez. A tiszta meditációhoz (=önkiüresítés) vezető út egyik legnagyobb feladata lecsendesíteni a folyamatos elmezajt, egy (erkölcsi) tanítás alkalmazásához pedig elengedhetetlen a kiindulási ponttal való őszinte szembenézés, amely ugyancsak egy befelé irányuló közléssel indul (=most ilyen vagyok, ezt tudom, azt nem tudom, stb).

Félig teli vagy félig üres?

A következő Józsi bácsi Szabadegyetemen a nyelvünk lelkiállapotokat rejtő működését mélyen ismerő 2 barátommal arról fogunk beszélgetni, hogy ez a befelé történő kommunikáció a mi csodálatos magyar nyelvünkön hogyan is működteti a hitrendszerünket, ami minden kívülről jövő információ feldolgozásának a szűrője. Maga az információ persze nem újdonság (ennek egyik legszemléletesebb példája a félig üres – félig teli pohár esete), mindazonáltal mivel magyarul beszélünk az életünk nagyobbik részében és a külső és belső kommunikációhoz magyar szavakat használunk, ezért nagyon sokat segíthet a saját hitrendszerünk kívülről történő megfigyelésében az, ha tisztába kerülünk a szavak lelkünkre – és azon keresztül cselekedeteinkre – tett hatásának erejével. Ne feledjük: attól, hogy valaminek a működésével esetleg nem vagyunk tisztában, attól az még hatással van ránk. (Lásd gravitáció.)

A bemutatásra kerülő rendszer továbbá egy olyan érdekességére (vagy inkább ÜGY-es és célzott kialakítására?) épül a magyar nyelvnek, amely a megannyi “elem” és “alom” végű szavaink jelentése által feltérképezhető és megérthető.

A beszélgető est “különlegessége” az lesz, hogy egy olyan nézőpontból fogjuk megvizsgálni a nyelvünkben rejlő belső megéléseink témáját, hogy az bizonyos szempontból az eddig – a Szabadegyetemen korábban – elhangzott információkkal is egybecseng majd, az organikus szervezeti modellek működésétől a természetes szüléshez vezető úton át az érzelmi konflikusaink kibogozásán keresztüli gyógyulásig. Meghívott vendégeim Beda Boglárka és Rádiusz Tamás évek óta kutatják, finomítják az általuk összerakott táblázatos rendszert, s mivel ez a némi odafigyeléssel könnyedén alkalmazható tudásanyag az én életemre is nagyon pozitív hatással van, ezért úgy éreztem, hogy ennek a beszélgetének a Józsi bácsi Szabadegyetemen a helye.

Hogy stílszerű legyek eme rövid beharangozó végén, ha szeretnél a gyötrELEM és sérELEM fájdALOM-mal teli állapotából tudatosan és bármikor átlépni a szer-ELEM vezérelte társ-ad-ALOM fényhozói közé, akkor gyere el, mert mutatni fogunk néhány útjelző táblát. 🙂

Belső Megélések Rendszere

Várunk szeretettel 2015. január 22-én, csütörtökön a MagNet házban! (Ha értékesnek találod ezt a rendezvényt, küldd el barátaidnak! Köszönjük!)

Az eseményre való jelentkezés nem lehetséges, mert a rendezvény már lezajlott.

A bejegyzés szerzője:

"Józsi bácsi" egészen pici gyerekként jött a világra. Művészembernek készült, de végül egy boldog senki lett belőle, aki folyamatosan meg akarja fejteni a létezés miértjét és ezért állandóan keres-kutat és keresi a tükröket, amelyekbe belenézhet. Van egy olyan érzése, hogy a világot túl sok propaganda és butítás veszi körül, s hogy valakik, valahol azt szeretnék, hogy a kisember soha nem fejtse meg a leglényegesebb összefüggéseket, s így megfelelő információ és rálátás nélkül mindig a rövidebbet kell húznia. "Józsi bácsi" úgy gondolja, hogy a tisztánlátásért érdemes fellépnie, ezért blogolásba kezd, benéz "a dolgok mögé". :) Részletes infó "Józsi bácsiról" itt olvasható.

Hozzászólás (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Jambor Istvan szerint:

  Elkepeszto mod irritalo, hogy csak a hirlevel-re valo feliratkozassal lehet jelentkezni(meg akkor is, ha ertem, hogy miert van ez igy). Mivel Ivant szemelyesen ismerem, ezt elfogadtam. Ezen felul csakis es kizarolag azt tanacsolom mindenkinek, hogy az ilyen es ehhez hasonlo listakra FEJVESZTES TERHE MELLETT iratkozzanak csak fel. Tehat gyakorlatilag soha. Erelyes es hatalyos erv kell, hogy ez megvaltozzon (aminek megletet, vagy hianyat jelezni is fogom, miutan az eloadason resztvettem – allaspontomat ennek vonala menten modositva)

  udv, Jambor Istvan, a fenti megjegyzest teljes felelosseggel vallalva,
  30 548 93 13

  • Józsi bácsi szerint:

   Szia István!

   Köszönöm a véleményed, elgondolkodtatott. Mivel Magyarországon a törvény úgy van meghatározva, hogy hírlevelet csak akkor szabad küldeni, ha valaki arra feliratkozott (ellenkező esetben spam-nek minősül és bírság jár érte), ezért az egyszerűség kedvéért (de tényleg csak ezért), beletettem ezt az opciót az előadásra történő jelentkezésbe. Annál is inkább mert már azért is kaptam leszúrást, hogy “már vettem részt előadáson, miért nem kapok hírlevelet?”

   Viszont mivel úton-útfélen azt hangsúlyozom, hogy a személyes felelősség felvállalása a lényeg (=ha kell hírlevél, iratkozz fel rá külön!), ezért ezt figyelembe véve 1. kiveszem ezt a feltétlelt az űrlapból, 2. csak azoknak küldök levelet, akik erre külön megkértek oly módon, hogy a hírlevélre e-mail cím megerősítéssel feliratkoztak. Osz’ kész. 🙂

   Köszi a felismerést, csodaszép napot neked!

   Ivi

Van véleményed? Ki vele!