ingyen webstatisztika

Vendégem a rend-hagyó(gy)szer-ész

2014-12-11 1 hozzászólás

Érdekes nyelv a magyar. Azzal, hogy kimondom, hogy én vagyok, és utána bárhogyan is folytatom a mondatot, azonnal felelősséget vállalok a létezésemért, hiszen benne van a létigében az eredő: ÉN VAGY OK. A forrás belőlem jön, a külvilág a belső rendnek – vagy hiányának – a visszatükröződése, vagyis az okozat. A világot ebből fakadóan “nemes egyszerűséggel” mi teremtjük. Na, ez milyen? Nincs háttérhatalom, nincs Rothschild báró, nincs semmi és senki, akit igazán felelőssé tehetek azért, ami velem történik. ÉN VAGY OK A FELEL ŐS. 🙂 (Jó lenne persze, ha ezt azok is megértenék, akik az emberiség nevében a terrorizmus “ellen” küzdenek – tehát “valahol” mégis van háttérhatalom, mert hagyjuk, hogy irányítsanak minket -, hiszen az ő felelősségük fel nem ismerése nekem a felelősségem felvállalása mellett is fájdalmas.)

Ennek a “szójátéknak” a kapcsán jutott eszembe, hogy a rendhagyó szavunk mennyire nem annak igazi értelmét fejezi ki. Amit ma rendhagyónak nevezünk, az többnyire a normálisnak vélttől eltérő. Mint pl. az egyes nyelvekben az igeidők, ragozás, stb. A helyzet azonban az, hogy mivel ezek nem hagynak rendet, hanem egy másfajta logika alapján vannak “kitalálva”, ezért sokkal inkább rend-elhagyóknak kellene őket nevezni. Számomra a rendhagyó szó szerint azt jelenti, hogy nem piszkál bele abba, amibe nem kell. Magyarul: rendet hagy.

A Józsi bácsi Szabadegyetem következő vendége egy ilyen szakember lesz, aki ráadásul nem csak rendet hagy a munkája során, hanem még gyógyító kapcsolódást is létrehoz a lélek és az elme között a betegségekből való kilábalás céljából. Ő Dr. Herczeg Andrea, bio-logikus szemléletű, a természet működését tiszteletben tartó és ismerő gyógy-szer-ész, aki az évek során olyan tudásra és ismeretekre tett szert (=összekapcsolódott a bio-logikus életünk működésének metafizikájával is), amely alapján a kemikáliák használata helyett a lélek gyógyításán keresztül látja a test és elme meggyógyulását. Mindezt úgy, hogy a mai napig 2 különböző gyógyszertárban dolgozik és a betévedő gyógyulni vágyókat a kemikáliák helyett az érzelmi konfliktusaik kibogozásának értelmére “beszéli rá”, ha a páciensek készek felvállalni a saját felelősségüket az adott történetben. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az akadémikus orvostudomány modern vívmányait ne tekintené forradalminak, mégis úgy érzi, hogy a természetes folyamatokba történő beavatkozás az okok megértése nélkül nem a helyes út.

Néhány éve az évszak miatt jelenleg is aktuális néhány perces riportban Dr. Herczeg Andrea a következőket nyilatkozta a téli időszakban “elkapható” betegségekről:

Miről lesz szó a beszélgetésben?

Röviden erről:

“A betegség nem kegyetlenség, vagy büntetés, valójában a javunkat szolgálja, és ha jól megértjük lényeges hibáinkhoz vezethet el minket, segít jobbá válnunk és fejlődnünk” – dr. Edward Bach

Hosszabban pedig azokról a módszerekről, amelyekkel modern világunk természetes szemléletű gyógyszer-észe valóban a józan paraszti eszét tudja használni a gyógyító szerek elkészítésében. Lesz szó érdekes és lesújtó statisztikákról, nem gyakran hangoztatott biológiai természettörvényekről, a gyógyszerek készítésének ritkán emlegetett szemléletéről és néhány olyan mindannyiunk számára elérhető kincsről, amely segíti az EGÉSZségünk megőrzését.

Ha szeretnél egészséges maradni, szeretnéd az EG-ÉSZ-SÉGet választani a FÉL-ELEM helyett hosszú távon is, akkor gyere el. Közvetlen pozitív hatása egy ilyen beszélgetésnek az is lehet, hogy az életed hátralévő részében elkerülsz sok tíz vagy százezer forintnyi, mellékhatásokkal életedet keserítő gyógyszervásárlást.

Ahogy Morpheus mondta a Mátrix c. filmben: amit kínálunk, az az igazság, semmi több. De ha beveszed a piros pirulát, nincs visszaút. (Viszont a jó hír az, hogy nem is akarsz “vissza” menni. 🙂 )

Várunk szeretettel december 18-án a MagNet házban! (Ha értékesnek találod ezt a rendezvényt, küldd el barátaidnak! Köszönjük!)

A bejegyzés szerzője:

"Józsi bácsi" egészen pici gyerekként jött a világra. Művészembernek készült, de végül egy boldog senki lett belőle, aki folyamatosan meg akarja fejteni a létezés miértjét és ezért állandóan keres-kutat és keresi a tükröket, amelyekbe belenézhet. Van egy olyan érzése, hogy a világot túl sok propaganda és butítás veszi körül, s hogy valakik, valahol azt szeretnék, hogy a kisember soha nem fejtse meg a leglényegesebb összefüggéseket, s így megfelelő információ és rálátás nélkül mindig a rövidebbet kell húznia. "Józsi bácsi" úgy gondolja, hogy a tisztánlátásért érdemes fellépnie, ezért blogolásba kezd, benéz "a dolgok mögé". :) Részletes infó "Józsi bácsiról" itt olvasható.

Hozzászólás (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Dozsa Dora Gabriella szerint:

    Mindig olvasom soraikat Szeretnem ha kapnek ertesitest az eloadasaikrol.Felemelo erzes gondolataikkal osszefonodni.Koszonettel Dora

Van véleményed? Ki vele!